Følg os på Facebook

Hvilken tandpasta er bedst?

En tandpasta er ikke bare en tandpasta. Udover de forskellige kulører, indpakninger og brands varierer også indholdet i de mange tandpastaer, der står side om side i langt de fleste supermarkeder.

Mulighederne er derfor mange, når du skal købe en ny tandpasta. Nogen vægter smag højt, nogen foretrækker masser af skum, og andre går udelukkende efter de mærker, de kender.

Men hvad er egentlig vigtigt, når man vælger tandpasta? Og hvilken tandpasta er bedst?

Continue Reading

Værd at vide om blæner i munden

Blæner, blærer eller blister – i folkemunde har sårene i munden mange navne, men uanset den specifikke betegnelse er der her tale om et problem, som mange mennesker i forskellige aldre døjer med.

Hos Tandlæge Susanne Ekelund har vi ofte patienter, som lider af dette tilbagevendende problem, der ikke alene er kendt for at give smerter, men som også er omgærdet af en vis mystik.

For hvad er blæner i munden egentlig? Og hvorfor får man dem?

Continue Reading

Isner det i dine tænder?

Oplever du til tider at få pludselige, jagende stød i tanden, hvis du indtager noget sødt eller sur eller noget koldt eller varmt? Så er det formentlig isninger i tænderne. Isninger i tænderne er meget almindeligt, og det er forskelligt i hvor udpræget grad, man har det. Nogle vil få det i svag grad og sjældent, mens andre vil få det oftere. Især i det sidste tilfælde, er det en god idé at kontakte sin tandlæge.

Continue Reading

Hvad er tandsten?

Tandsten er en hård belægning på områder af tænderne. Tandsten kan opstå, hvis tænderne ikke bliver børstet ordentligt rene. Her vil bakterier fra madrester blive forkalket af kalken i dit spyt, og dette vil så skabe tandsten. Nogle vil være mere udsatte i forhold til tandsted end andre. Det er nemlig forskelligt, hvor meget kalk, vi har i vores spyt, og det er også forskelligt, hvor nemme vores tænder er at børste fri for bakterier. Der findes forskellige former for tandsten – der er nemlig både hårde og bløde belægninger.

De bløde belægninger vil oftest kunne fjernes af sig selv med en daglig grundig tandrensning med tandbørsten og tandtråd. De bløde belægninger bliver til hårde belægninger, hvis de ikke bliver fjernet, og de hårde belægninger skal fjernes af tandlægen, da de kræver erfaring og det rette udstyr.

Continue Reading

Derfor er dine tandeftersyn hos tandlægen vigtige

For at sikre sig sunde og stærke tænder resten af livet, er der flere faktorer, der er vigtige. 

Det er først og fremmest vigtigt at sørge for en grundig, daglig tandpleje med tandbørstning og tandtråd. Din kost og livsstil er også vigtig for tændernes sundhed for eksempel i forhold til syreskader efter indtag af syreholdige produkter såsom cola og appelsin juice. Men en ligeså vigtig faktor for sunde og stærke tænder livet ud er et regelmæssigt tandeftersyn hos din tandlæge.

Et tandeftersyn hos tandlægen med jævne mellemrum vil blandt andet kunne sikre, at dine tænder og mund renses for alt det, som du ikke selv kan klare med tandbørsten og tandtråden. Det kan for eksempel være tandsten, som er bakterier, der forkalkes af kalken i spyttet, hvis bakterierne ikke børstes helt væk. Det kan også være et hul, som enten er begyndende eller er udbrudt, som skal behandles, før det bliver værre.

Continue Reading

Hvornår skal en visdomstand fjernes?

Hvis du har en visdomstand, som generer dig, og du er i tvivl, om den skal fjernes, er du ikke alene. Mange har i dag en visdomstand, der måske ikke er ordentligt plads til, som er svær at gøre ren, eller som på andre måder generer. Og det kan være svært at bedømme, om ømheden skyldes visdomstændernes udbrud eller en betændelse.

Vi anbefaler altid vores patienter at bestille en tid hos os, så vi kan undersøge de nye tænder, og se om der er plads til dem i munden. Der er i dag sjældent behov for de visdomstænder, der vokser frem, og ofte bliver de fjernet. Vi vil som tandlæge aldrig fjerne visdomstænder, der ikke generer eller forhindrer en god tandpleje – hvis der er plads til tænderne, skal de blive. 

Continue Reading

Gode råd til dig med tandlægeskræk

Mange mennesker er utilpas ved at skulle til tandlæge. Ca 30 % af os er nervøse ved et tandlægebesøg, og omkring 10 % har direkte tandlægeskræk. Tandlægeskræk ligger højt på listen over forskellige former for angst, og der er næsten dobbelt så mange kvinder som mænd, der lider af fobien.

Hvis du er en af dem, der bliver nervøs ved tanken om at skulle til tandlæge, er det en god idé at læse med her. Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du kan overkomme din tandlægeskræk, så du kan få nogle mere behagelige besøg hos din tandlæge.

Continue Reading

Kontakt os i dag
Vi ser frem til
at høre fra dig

Tandlæge Susanne Ekelund
Langebjerg 2
2850 Nærum

4580 4708
tandlaege@susanneekelund.dk


Sitemap

Skriv en besked