Følg os på Facebook

Hvilken tandpasta er bedst?

En tandpasta er ikke bare en tandpasta. Udover de forskellige kulører, indpakninger og brands varierer også indholdet i de mange tandpastaer, der står side om side i langt de fleste supermarkeder.

Mulighederne er derfor mange, når du skal købe en ny tandpasta. Nogen vægter smag højt, nogen foretrækker masser af skum, og andre går udelukkende efter de mærker, de kender.

Men hvad er egentlig vigtigt, når man vælger tandpasta? Og hvilken tandpasta er bedst?

Dette giver vi hos Tandlæge Susanne Ekelund dig her svaret på, så du trygt og sikkert kan finde rundt i det store udbud af tandpastaer.

Vanens magt

Mange mennesker vælger gang på gang at købe den samme tandpasta, når den gamle er ved at være tom. Når det kommer til tandpasta, er mange nemlig vanedyr, og dette gør, at mange uden at tænke videre over det lægger den samme tandpasta i kurven, som de er vant til at bruge.

Ikke desto mindre er der mange gode grunde til at stoppe op og tænke over, hvilken tandpasta, du vælger, næste gang, du står i supermarkedet. Der er nemlig stor forskel på, hvilke stoffer de enkelte tandpastatyper indeholder.

Sådan finder du den bedste tandpasta – vær på vagt

Det er blevet bevist, at nogle tandpastaer indeholder stoffer, der er skadelige for miljøet, og som kan virke hormonforstyrrende. Triclosan er navnet på et af disse stoffer, der er kendt for både at være skadelig for miljø og sundhed – og desuden helt unødvendig i tandpastaer.

For at undgå at en sådan tandpastatype havner hjemme hos dig, anbefaler vi, at du læser indholdsdeklarationen, som oftest er at finde bag på tandpastatuben. Det er altså ikke nok blot at læse de store og fremhævede ord på forsiden af pakken; du bør dykke ned i det, der står med småt!

Vælg en tandpasta med fluor

Udover at være opmærksom på at vælge en tandpasta fri for hormonforstyrrende stoffer og miljøskadelige midler bør du samtidig være opmærksom på, hvad tandpastaen ellers indeholder. På samme måde som der er nogle ting, du bør fravælge, er der nemlig visse ting, du bør vælge til. En af disse ting er fluor.

Fluor er et grundstof, som i naturen blandt andet findes i almindeligt drikkevand. Fluor er et kendt stof i tandlægeverdenen, hvor det blandt andet bruges til lakering af tænder som et led i forebyggende behandling mod udviklingen af huller.

Men fluor hører også hjemme i tandpasta. Her indgår det som et vigtigt element i styrkelsen og beskyttelsen af dine tænder, og med en tandpasta, der indeholder fluor, får du altså ekstra hjælp til forebyggelse af huller. Vi anbefaler derfor, at du styrer uden om tandpastaer, der ikke indeholder fluor, og at du i stedet vælger en tandpasta med.

3 gode grunde til at vælge en tandpasta med fluor

  1. Fluor styrker tændernes emalje
  2. Fluor er det mest veldokumenterede middel til beskyttelse mod huller i tænderne
  3. Fluor gør tænder mere modstandsdygtige over for syreangreb

Har du spørgsmål? Kontakt os og hør mere

Den bedste tandpasta er derfor en tandpasta, der hverken indeholder miljø- eller sundhedsskadelige stoffer, men som indeholder fluor, der hjælper til at beskytte dine tænder samt forebygge huller.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bruger den bedste tandpasta for dine tænder, er du velkommen til at kontakte os for at få afklaring. Vi svarer gerne på alle de spørgsmål, du måtte have til valg af tandpasta, og samtidig instruerer vi dig gerne i, hvordan du med den bedste tandpasta og rette børsteteknik kan gøre en stor indsats for at sikre dine tænders både nutidige og fremtidige sundhed.

Kontakt os i dag
Vi ser frem til
at høre fra dig

Tandlæge Susanne Ekelund
Langebjerg 2
2850 Nærum

4580 4708
tandlaege@susanneekelund.dk


Sitemap

Skriv en besked